Een optimale hormoonbalans

Hormonale balans

Hormonen zijn verantwoordelijk voor de regulatie van ons metabolisme en het metabolisme (de stofwisseling) is weer bepalend voor ons lichaamsgewicht. Een snelle stofwisseling zorgt ervoor dat de calorieën verbrand worden terwijl een trage stofwisseling de calorieën opslaat als vet.

Daarom kunnen twee personen exact hetzelfde eten terwijl de één op hetzelfde gewicht blijft en de ander zwaarder wordt.

Door middel van voeding, supplementen en training kunnen we het metabolisme aanzienlijk verhogen.

“Met training alléén is deze doelstelling niet haalbaar! Zo moet je ongeveer 125 km. hardlopen om 1 kilo vet te verliezen.”

Het is dus niet afdoende om af en toe, bijv. tijdens een training, het metabolisme even te verhogen. De kunst is om gedurende 24 uur per dag je metabolisme hoog te houden.

Daarom speelt voeding in relatie tot de hormonale balans en het verhogen van het metabolisme een zeer grote rol. De strijd tegen overgewicht wordt pas gewonnen wanneer het metabolisme 24 uur per dag op een hoger niveau functioneert.

6 x per dag eten, maximaal 2 koolhydraatmaaltijden en eiwitten, vetten en groenten gescheiden zorgt voor een optimale opname van voedingsstoffen. Voedingsstoffen helpen ons lichaam te optimaliseren. En een goede voedingstoestand zorgt voor minder stress, minder vetopslag en als je traint, meer spiermassa.

Kortom, het is dus een samenspel tussen diverse hormonen wat bepaalt hoe we eruit zien, hoe we ons voelen, maar andersom heeft onze lichaamssamenstelling ook invloed op onze hormonale balans. Het is een vicieuze cirkel die doorbroken zal moeten worden om het lichaam weer in balans te krijgen.

De hormonale balans is simpelweg essentieel voor een goede fysieke en mentale gezondheid en het optimaliseren van ons metabolisme. Hormonen bepalen of men gezond oud wordt of juist snel aftakelt naarmate de leeftijd vordert.

Of je nu wilt afvallen, er beter uit wilt zien of je gezonder en jonger wilt voelen, alles valt en staat met het in balans brengen of houden van de diverse hormonen en het op peil houden van de stofwisseling. Dit alles kan bereikt worden met de juiste voeding en supplementen en met behulp van trainingen die aangepast zijn aan het betreffende hormonale profiel.

Wanneer jij resultaatgerichte hormoonbalans recepten zoekt, start dan vandaag nog met ons programma op: www.mhfoodinspiration.nl en voel binnen enkele dagen al resultaten!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.